Testbank

Nippon Bikes is in het bezit van een Dynojet 250i Vermogensbank met alle denkbare opties, Het neusje van de zalm qua meten! Hiermee kunnen wij bijvoorbeeld niet alleen belast meten in diverse tests, maar ook bijvoorbeeld rijwindsimulatie om belastingsafhankelijk te kunnen meten naarmate de snelheid van de motor oploopt. 

Met de testbank brengen wij volledig elektronisch uw motorfiets in kaart. Op de testbank worden de gemeten basisgegevens (koppel, vermogen,mengselverhouding) zichtbaar in kaart gebracht en weergegeven in een duidelijke grafiek. U weet dus exact hoe uw voertuig presteert en waar eventuele verbeterpunten liggen. Vanuit deze data analyseren wij de motor en vanuit daar kan de motor geoptimaileerd of gerepareerd worden. Wij kunnen op onze testbank ook belast meten tot 500pk.

Natuurlijk bent u ook gewoon welkom voor een testrun om snel een duidelijk beeld te krijgen van de conditie van uw motor, voor slechts €60,- is uw motor professioneel in kaart gebracht en weet u dus precies wat u heeft.

superflow testbank ruimte Nippon Bikes

Problemen zoals stotteren bij het wegrijden, niet oppakken, inhouden bij constante snelheid, niet aan topsnelheid komen, knallen in de uitlaat bij decellereren of een onnodig hoog brandstof verbruik; we kunnen er bijna altijd een oplossing voor vinden. Maar ook problemen als uitvallen van de motor en andere elekronische storingen sporen wij voor zowel particulier als bedrijf op met onze expertise en gereedschap.

Dit optimaliseren van de motoren doen wij voor de injectiemotoren middels het monteren en afstellen van bijvoorbeeld een Powercommander, Rapidbike, Bazzaz welke de ECU beïnvloedt en daardoor zorgt voor een goede brandstof/luchtverhouding bij alle toerentallen. Ook kunnen wij voor veel japanse motoren ECU's flashen. Hiermee zijn de bovenbeschreven kastjes overbodig. Vaak wordt dit afstellen/tunen gedaan in combinatie met een K&N filter, een andere demper/uitlaatsysteem of andere motor-technische aanpassingen.

     

Voor de carburateur-motoren monteren wij Dynojet-kits welke leverbaar zijn in diverse stages. Met een Dynojet kit wordt de prestatie verbeterd, daarnaast pakt de motor door het hele toerengebied beter op, terwijl een optimaal brandstofverbruik gerealiseerd wordt.

 

35kW maken voor A2 rijbewijs

Voor de beginnende motorrijder of motorrijdster kunnen wij het motorvermogen begrenzen/terugbrengen naar 35kW om de periode van het lichte rijbewijs A2 te overbruggen. U krijgt een testbankuitdraai met uw chassisnummer en kenteken waarmee u toch verzekerd de weg op kunt met een op papier zwaardere motor.De totale kosten hiervoor zijn € 180,-

Bel of mail gerust voor de mogelijkheden met betrekking tot deze dienst.

Contactgegevens


Dominee Kopsstraat 54 
5022 CH Tilburg

 
06 14504018


contactformulier

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag op afspraak
Woensdag op afspraak
Donderdag 9:30-18:30u
Vrijdag 9:30-18:30u
Zaterdag 10:00-17:00u
Zondag Gesloten

Uit het oogpunt van flexibiliteit m.b.t. inkoop, ophaalservice, ondersteuning en dergelijke kan het voorkomen dat wij er even niet zijn:

Bel altijd even voordat u langskomt om eventuele teleurstelling te voorkomen! 

Op afspraak is het ook mogelijk uw motor in de avonduren te kopen, te brengen of op te halen!

Route naar Nippon Bikes